Woordje van de voorzitter

April 2016,

Hoe lekker is wielrennen.

Hoe schitterend en mooi ziet de wereld er uit voor de wielrenner?

Wat zijn we toch gelukkig dat we kunnen behoren tot het grote legioen van wielrenners die een, twee of meerdere keren per week op de fiets stappen om een rondje te maken.
Genietend van de vroege ochtend of de mooie avond,
Genietend van de mooie natuur, van de fluitende vogels,
Genietend van de rust in de ochtenden,
Genietend van de buitenlucht en de wind in je gezicht.
Genietend om met een stel vrienden te fietsen en genieten van onze fitheid.
Zorgen verdwijnen en we voelen ons vrij en gelukkig.

Na afloop is er die douche, heerlijk………!

Peter Piels
Voorzitter

Maart 2015,

Veiligheid voorop!!!

Wat wij als bestuur extra onder de aandacht willen brengen is de veiligheid van het fietsen. Het wordt steeds drukker op de weg en het verdringingseffect en frustraties van mede weggebruikers wordt steeds groter.
De slogan van “gebruik je kop, altijd een helm op” is een vanzelfsprekendheid geworden. Maar er moet nog veel meer gebeuren om het fietsen met elkaar plezierig en gezellig te houden.
De NTFU is een campagne begonnen om de veiligheid van het fietsen in een groep te bevorderen. De NTFU zijn cursussen aan het geven voor wegkapiteins.
Deze cursussen zorgen ervoor dat er een leider van de groep is, die een groep goed, plezierig en op een veilige manier kan begeleiden.
Een goede wegkapitein zal de groep aanvoelen en in staat moeten zijn om de snelheid aan te passen en de veiligheid te bevorderen.
Hij moet er voor zorgen dat de route bepaald wordt, dat de verkeersregels worden nageleefd en dat ook de gedragscode van de NTFU worden gevolgd.
Hij moet de deelnemers van de groep durven aan te spreken op onjuist gedrag al draagt de wegkapitein geen verantwoordelijkheid voor het gedrag van de deelnemers.
Het bestuur heeft daarom besloten om een cursus te organiseren en de 3 teamleiders van onze club 4 personen te vragen die de capaciteit hebben om wegkapitein te worden.
In overleg met de teamleiders willen we meer duidelijkheid vooraf aan een clubtocht geven voor vertrek vanaf het Mgr. Zwijssenplein.
Dit houdt in grote lijnen in dat er naar gelang de opkomst in meerdere groepen wordt gestart en gefietst.
Dit naar gelang van de 3 verschillende teams en de grootte van de groep.
Ook wordt vooraf duidelijkheid gegeven in welke richting er gefietst gaat worden en wie de teamleider / wegkapitein is van de tocht.

Peter Piels
Voorzitter

Januari 2015,

Winterperiode?

Waarom is de winterperiode juist zo goed voor ons?

1e. Rust is zeer goed.
Niet fietsen geeft je lichaam de tijd om te herstellen.
Ga lekker eens op vakantie zonder de fiets.
Juist in de wintermaanden ligt het gevaar van overtraining op de loer.

2e. Tijd voor een andere fiets of ander materiaal.
Meestal wordt er niet midden in het fietsseizoen een andere fiets gekocht.
De winterperiode geeft je de tijd om eens goed na te denken over ander materiaal.

3e. Leer eens andere sporten kennen.
Ga eens op een andere manier sporten.
Schaatsen, zwemmen, trimmen, skiën. Krachttraining is prima.
Een beetje spinnen kan ook geen kwaad, niet te intensief. Dat komt wel weer als je buiten op de fiets stapt.

4e. De winterperiode is goed voor je relatie.
Besteed eens wat meer tijd aan elkaar en doe dingen gewoon samen.
Het geeft je krediet in de fiets periode.

5e. Tijd voor bezinning.
Waarom is fietsen zo leuk?
Dromen mag, denk eens na over de doelen die je wilt nastreven.
Vanzelf komt de honger naar het fietsen.

en………………..

Voor je het weet is het alweer lente.

Peter Piels
Voorzitter

November 2014,

Het zomer fietsseizoen 2014 is weer ten einde. Dit jaar hebben we voor het eerste seizoen met 3 teams gefietst. ‘t Aller Urste, ’t Urste en ’t Tweede. Als we terug blikken op dit seizoen zijn er in tesamen met de teams meer leden van onze club wekelijks op de fiets gestapt. Wat we wel zagen is dat er duidelijk verschillen in aantallen deelnemers per team zaten. Zo is de animo van het ’t Tweede behoorlijk toegenomen en van ’t Urste juist gedaald. Dit heeft voor het komende seizoen van 2015 de volle aandacht van het bestuur om hierin meer verdeling te krijgen. ’t Aller Urste team heeft dit jaar een mooie start gemaakt. Mede door de deelname van enkele gastrijders zijn er wekelijks toch rond de 10 personen aanwezig. Het doel en ons uitgangspunt van het bestuur dat ieder lid van de club met plezier gefietst moet hebben is hierdoor een stuk dichterbij gekomen, al is het moeilijk om het iedereen altijd naar de zin te maken.

Nu is de wintertijd weer aangebroken. Sommige leden blijven gewoon fietsen wat voor een weer het ook mag zijn. Anderen fietsen alleen bij mooi weer. Sommigen zijn meer gaan mountainbiken. Weer anderen zijn tijdelijk gestopt met fietsen en zijn gaan schaatsen. Ook zijn leden weer een spinningtraining gestart bij sportschool Action in Velddriel. Nieuw dit winterseizoen is dat er ook getraind kan worden bij Sportschool NC Fit aan de Bulkseweg in Kerkdriel. Een gevarieerde training waar alle spieren getraind worden en tevens de conditie op peil gehouden wordt. Instappen voor beide trainingen kan altijd nog en men kan ook een gratis proefles meedoen. Iedereen vult voor zichzelf in wat bij hem of haar past om een winterseizoen goed door te komen en een volgend jaar weer met een goede basis conditie aan het nieuwe fiets seizoen te kunnen beginnen. Plannen worden er alweer volop gemaakt voor het nieuwe seizoen.

De feestdagen staan weer voor de deur en mede namens alle bestuursleden wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en een prachtige wintertijd in een goede gezondheid.

Peter Piels
Voorzitter

Juni 2014,

TWC “De Trillende Spaken” doet mee aan de Clubkas Campagne van de Rabobank.
De Rabobank heeft ervoor gekozen om haar leden meer invloed te laten uitoefenen op de
gelden die de bank elk jaar geeft als een soort sponsoring. Daardoor is deze campagne in het
leven geroepen. De sponsering die wij als fietsclub elk jaar krijgen blijft voorlopig onaangetast.
Totaal wordt er in 2014 40.000 euro verdeeld onder de verenigen in de Bommelerwaard. Elk
lid van de Rabobank krijgt 5 stemmen. Maximaal mogen twee stemmen aan een vereniging
uitgebracht worden. De hoogte van de waarde van de stem wordt bepaald door het in totaal
uitgebrachte stemmen onder de leden. Deze worden verdeeld over de 40.000 euro.
Wij vragen onze leden en naast verwanten van onze leden om hun stemmen op onze
vereniging “De Trillende Spaken” uit te brengen. Hoe meer stemmen er op onze vereniging
uitgebracht gaan worden, hoe meer geld wij als club ontvangen en hoe meer wij als club
kunnen doen voor onze leden.
Laat je stem niet verloren gaan en stem tussen 10 en 20 juni op onze fietsclub,
“De Trillende Spaken”.

Peter Piels
Voorzitter

Maart 2014,

Het seizoen van 2013 ligt weer achter ons en het nieuwe seizoen van 2014 staat weer voor de deur. Een jaar voorzitterschap ligt bijna achter mij, een jaar waarin de rust in onze mooie club is teruggekeerd. Naar mijn gevoel heb ik er niet zoveel aan hoeven te doen, meer hebben jullie als leden van onze club hieraan bijgedragen.

Dat is nou net wat ik als voorzitter prefereer. Ik besef terdege dat het niet iedereen naar zijn zin gemaakt kan worden, maar in clubverband moeten we het gezamenlijk doen. Daarom is het naar mijn mening zo belangrijk dat er duidelijkheid en betrokkenheid is vanuit het bestuur naar de leden en ook andersom. Hieraan heb ik het afgelopen seizoen gewerkt en gezien het verdere verloop van het seizoen en de positiviteit van de leden is dit ook gelukt. Aan de duidelijkheid en betrokkenheid gaan we ook in het komend seizoen verder werken. Deze nieuwe website is daar een onderdeel van. De site is in een geheel nieuw jasje gestoken en zal meer duidelijkheid geven dan de oude site. Ook zal er ruimte zijn voor een verslag van een toertocht van de leden. De toerkalenders van alle drie de teams staan erop. Ook is er ruimte voor de leden die een andere toertocht willen gaan rijden en andere leden willen oproepen om hieraan deel te nemen. Ik hoop en verwacht dat alle leden de site meer gaan volgen en gebruik zullen gaan maken van de informatie en mogelijkheden die er zijn. Als voorzitter zal ik elk kwartaal een zogenaamd “woordje van de voorzitter” op de site plaatsen.

Met dank aan Gert-Jan Broekmeulen die onze nieuwe site heeft gebouwd en er iets moois van heeft gemaakt.

Peter Piels
Voorzitter