Ronde van Rossum – 17 mei 2014

De allereerste ronde stond op 8 juli 1973 op de kalender, waarna er nog twaalf edities volgden alvorens de ronde werd omgedoopt tot de prestigieuze Omloop van de Bommelerwaard. De Omloop stierf na vijftien afleveringen een stille dood. Twee jaar geleden besloot Christian van Doorn echter om samen met Jan Brands, organisator van het eerste uur, de handschoen weer op te pakken. Het samenspel van twee generaties bracht succes. Het 1800-meter-lange klinkerparcours begint en eindigt bij De Gouden Molen.

Dit jaar kwam er een verzoek bij de Trillende Spaken om een parcours te gaan bouwen, en de kruispunten te bemannen. Na veel telefoontjes en indelen konden Gert en Sjef een plan aan de organisatie presenteren wat aan alle verwachtingen voldeed.

Er waren 28 vrijwilligers die in twee ploegen de gehele middag en avond alle kruispunten in Rossum veilig maakten. Ook waren er 8 leden die ‘s morgens om 8.00 uur het parcours gingen opbouwen. Met de oplegger van Harry Lansdaal volgeladen met dranghekken uit Zaltbommel en Rossum werd een professioneel wedstrijd parcours neergezet.

De dag verliep zelf op rolletjes, op een boertje na die de schapen zo nodig van het ene weiland naar het andere moest verplaatsen, en een vervelende valpartij ging het allemaal gesmeerd. We hadden 6 verkeersregelaars uit Zaltbommel bereid gevonden om de moeilijkste plaatsen, welke door gemeenten en politie waren opgegeven, te bemannen.

Ook voor het opruimen waren er vele handen aanwezig die het werk zeer snel geklaard hadden. Vele complimenten heeft de organisatie gehad van de KNWU voor het parcours en voor de bemanning van de kruispunten. Wij kunnen terug kijken naar een mooi evenement wat ook dank zij onze leden tot een fantastisch mooi wielerspektakel kan uitgroeien.

Het bestuur.