Algemeen – ’t Tweede

’t Tweede

De Trillende Spaken is een toerclub met verschillende wensen. Daarom fietsen we in verschillende groepen.

De tweede groep zijn de fietsers onder ons die het net wat rustiger aan doen en die goed aan de verzorging van de innerlijke mens denken. De snelheid van het tweede ligt net iets lager dan de dat van ’t Urste. Het gemiddelde ligt rond de 27km/h. De afstanden die worden gefietst variëren, dit is ook op de kalender te zien. Op de woensdagen fietsen we rond de 50 km en wordt er om 18.30uur vertrokken vanaf het Mgr. Zwijsenplein. Op de zondagen wordt er tussen de 50 en de 70km gefietst, voor de vertrektijden moet je de kalender raadplegen. Na of tijdens het fietsen wordt er regelmatig en kopje koffie gedronken.

Maar ook dit hoort bij het tweede. Na het fietsen nog een kopje kofie of een heerlijk biertje. Afzakken doet het tweede graag, natuurlijk vaak in de kantine bij onze sponsor van Gent Watersport. Of buiten op het terras….

Naast de reguliere clubtochten op de zondag en woensdag zijn er ook fanatieke fietsers die tochten in België, Limburg, Frankrijk en Italië rijden. Dit wordt door leden van de club georganiseerd en het zijn altijd gezellige en sportieve uitstapjes. Kijk voor meer informatie over dit soort tochten bij Cyclosportieven. Ook met deze tochten zijn er vaak fietsers van het tweeded van de partij. Iedereen kan en mag mee!